Steka rödspätta. Flundra/Spätta/Skädda

Stekt rödspätta

Steka rödspätta

Se till att alla moment verkligen täcker filéerna så att paneringen sitter! Då blir fisken kokt i stället för stekt. Tina spenaten och häll av ev vätska. Skinnet på fisken underlättar stekning. Enkelpanering, à la meuniére, är den allra enklaste formen av panering. Ingredients 50 g ½ cup flour, preferably dark rye salt and freshly ground black pepper 2 whole plaice, gutted and heads and dark skin removed 2-3 tbsp butter for frying lemon slices dill sprigs Method 1. Serveringsförslag På bilden med remouladsås och potatis även en sallad med machésallad och morot.

Nächster

Stekt rödspätta med kapris och rödbetor

Steka rödspätta

Mix the flour with salt and pepper on a large plate. Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mjölk till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Stek gärna fisk på benet och med skinnet kvar. Lägg in filéerna på 60 grader i ugnen så de håller värmen fram tills allt är redo att serveras. Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Stek filéerna i rikligt med smör.

Nächster

Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis

Steka rödspätta

Gör så här: Skär först bort huvudet — inälvorna strax under huvudet kommer att följa med. Du kan också steka i flera pannor samtidigt. Torka först Fisken ska vara pepprad och saltad och snustorr på ytan när du lägger den i pannan. Fisken är klar efter ca 2 minuter på varje sida eller när den är ca 45 grader. Whole fried plaice Helstekt rödspätta Fried whole plaice is probably the most loved fish for everyday meals in Sweden! Om man vill kan man blanda i salt och peppar i mjölet, men jag tycker att det är lättare att dosera när jag gör det samtidigt som jag steker fisken.

Nächster

Helstekt rödspätta med pepparrotssmör & rödbetor

Steka rödspätta

Steka många spättor Om du står inför utmaningen att steka fler på en gång än vad du har stora stekpannor, gör så här: Stek dem alla 3 minuter på ena sidan och 1 minut på den andra. Det heter så eftersom man doppar filéerna i både mjöl och ströbröd. Smöret är brynt när det börjar skumma och lukta nötigt. Klarat smör går inte att bryna. Klassikern Helstekt, rågmjölspanerad flundra med smält smör, citron och hackad persilja.

Nächster

Helstekt rödspätta med pepparrotssmör & rödbetor

Steka rödspätta

De får nog ej plats i en stekpanna så ta två stycken eller stek dem två i taget och efterstek sedan på en ugnsplåt i ugnen på 175 grader i 10 minuter. Den brukar även gå hem hos barnen. Hela plattfiskar med skinn och ben är gott att panera i enbart rågmjöl och sedan steka i smör. Panera fisk gör mager fisk till en större smakupplevelse genom att tillföra krispig munkänsla och smaker i stekfettet. De är små och ganska lika varandra till utseendet. Utgå från 175 grader och prova dig fram.

Nächster

Rödspätta eller plattfisk med remouladsås

Steka rödspätta

Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Serveras med kokt potatis en sallad och kall sås. Om fisken går sönder, ta mera smör, höj värmen och stek kortare tid. När du har stekt en bit fisk i smör har du din sås nästan klar i pannan. Klipp av fenorna och flå översidan av rödspättan.

Nächster

Stekt rödspätta med kapris och rödbetor

Steka rödspätta

Ta bort skinnet på ovansidan om du vill. Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Aller media. Lär känna din spis och dina och stek i rikligt med fett. Med klarat smör kan du steka på en högre temperatur som ger en fin och god yta. Stekt rödtunga med remouladsås är en mångsidig och välsmakande fisk.

Nächster